Історія капусти білокачанної починається ще за багато років до нашої ери. Капуста - унікальний продукт, вона має в своєму складі величезну кількість всіляких корисних для здоров'я речовин і вітамінів. При застосуванні теплової обробки, в овочі збільшується вміст аскорбінової кислоти. Листя капусти, містять фолієву кислоту, яка добре впливає на обмінні процеси в організмі і кровообіг. Капуста нормалізує жирові обмінні процеси в організмі, тому що містить в собі велику кількість холіну. До речі, капуста містить глюкози більше ніж апельсини, лимони і яблука. Тому обов'язково приготуйте сьогодні на вечерю таку корисну страву - тушковану капусту з сосисками.
Цибулю дрібно порізати. Капусту дрібно нашинкувати.
У велику каструлю з товстим дном налити соняшникову олію. Обсмажити протягом 5 хвилин цибулю, до прозорості.
Додати капусту, перемішати. Смажити на середньому вогні під кришкою 20 хвилин.
Додати томатну пасту, посолити, поперчити, добре перемішати. Тушкувати ще 20 хвилин, до повної готовності капусти.
З сосисок зняти оболонку, порізати кружальцями шириною півсантиметра.
На сковороду налити трохи олії. Покласти кружечки сосисок, смажити 5-7 хвилин з двох сторін до легкого підсмажування.
Сосиски додати до капусти, добре перемішати. Вимкнути вогонь.