Тушкована капуста з сосисками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Тушкована капуста з сосисками

Історія капусти білокачанної починається ще за багато років до нашої ери. Капуста - унікальний продукт, вона має в своєму складі величезну кількість всіляких корисних для здоров'я речовин і вітамінів. При застосуванні теплової обробки, в овочі збільшується вміст аскорбінової кислоти. Листя капусти, містять фолієву кислоту, яка добре впливає на обмінні процеси в організмі і кровообіг. Капуста нормалізує жирові обмінні процеси в організмі, тому що містить в собі велику кількість холіну. До речі, капуста містить глюкози більше ніж апельсини, лимони і яблука. Тому обов'язково приготуйте сьогодні на вечерю таку корисну страву - тушковану капусту з сосисками.

Інгредієнти

  • Капуста - 600 г.
  • Сосиски - 200 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Томатна паста - 2 ст .л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно порізати. Капусту дрібно нашинкувати.

  • 02

    У велику каструлю з товстим дном налити соняшникову олію. Обсмажити протягом 5 хвилин цибулю, до прозорості.

  • 03

    Додати капусту, перемішати. Смажити на середньому вогні під кришкою 20 хвилин.

  • 04

    Додати томатну пасту, посолити, поперчити, добре перемішати. Тушкувати ще 20 хвилин, до повної готовності капусти.

  • 05

    З сосисок зняти оболонку, порізати кружальцями шириною півсантиметра.

  • 06

    На сковороду налити трохи олії. Покласти кружечки сосисок, смажити 5-7 хвилин з двох сторін до легкого підсмажування.

  • 07

    Сосиски додати до капусти, добре перемішати. Вимкнути вогонь.