З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.
Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.
В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.
Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.