Тушкована бараняча гомілка
Кількість порцій - 1
Час приготування - 2 г 20 хв

Тушкована бараняча гомілка

З баранини готують дуже багато різних страв. Її використовують для приготування смажених і тушкованих страв, супів і бульйонів. Але особливо цінують це м'ясо народи Сходу. Вони готують з баранини свої фірмові страви. Ще б, адже, баранина калорійна, володіє прекрасними кулінарними і харчовими якостями. У ній міститься велика кількість білків, мікро-і макроелементів. Вона дуже багата фтором, залізом і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати тушковану баранячу гомілку. Біле вино наситить м'ясо неймовірним ароматом. А насичений смак баранини підкреслять різноманітні спеції: базилік, чебрець, розмарин. Відмінним гарніром до тушкованої баранячої гомілки стануть різноманітні овочі.

Інгредієнти

  • Баранячі гомілки - 1 шт.
  • Бульйон овочевий - 1 л.
  • Вино біле сухе - 200 мл.
  • Помідори черрі - 3 шт.
  • Стебло селери - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Часник - 1 зуб.
  • Анчоуси - 3 шт.
  • Паста томатна - 20 г.
  • Песто - 30 г.
  • Гірчиця - 5 г.
  • Олія оливкова - 140 мл.
  • Перець чилі - 10 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Чебрець - 4 шт.
  • Розмарин - 4 шт.
  • Перець чорний горошком - 1 г.
  • Базилік - за смаком
  • Кресс-салат - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно проколоти кожен помідор зубочисткою та залити теплою оливковою олією. Додати часник, розмарин та чебрець, залишити маринуватися на дві години. На оливковій олії обсмажити в сотейнику гомілку до появи скоринки. Перекласти у форму для запікання.

  • 02

    В сотейник кинути нарізану моркву, цибулю та селеру. Перемішати, при цьому додати томатну пасту. Влити вино, злегка проварити та влити бульйон, додати часник, перець чилі, по дві гілки чебрецю і розмарину, перець горошком, лавровий лист. Довести до кипіння та залити соусом голяшку.

  • 03

    Тушкувати гомілку півтори години при цьому перевертаючи її з одного боку на інший, при температурі 180ᵒC. Соус процідити та потримати на невеликому вогні 10-15 хвилин.

  • 04

    Гомілку покласти на тарілку та полити соусом. Викласти поруч очищені від шкірки помідори черрі, прикрашені зверху згорнутими анчоусами. Хаотично полити песто (його краще зробити самостійно: пробити в блендері до однорідності 100 мл. оливкової олії, 50 грам базиліка, 10 грам часнику і щіпку солі). Додати трохи гірчиці, прикрасити базиліком і крес-салатом.