Хлібна запіканка з вишнею
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Хлібна запіканка з вишнею

Якщо потрібно швидко приготувати що-небудь солодке до чаю, на розум приходить у першу чергу запіканка. Вона і готується швидко, і з підручних засобів, і до домашньої вечері в самий раз. Зараз існує стільки різних рецептів запіканки, що легко заплутатися. Хлібна запіканка з вишнею - це смачний десерт, що не втомить вас зайвою солодкістю, навпаки, він буде досить смачний і не нудотний. Вишня - це родзинка страви (як би конфузно це не звучало). Тому що вона має незвичайний смак і славиться своїми корисними якостями. Хлібну запіканку можна подавати до чаю або кави, а також брати із собою на роботу чи діткам до школи.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 250 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Вишня - 250 г.
  • Ванілін - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Молоко налити в каструлю, додати до нього масло, цукор і трохи ваніліну. Поставити молоко на вогонь і нагрівати поки цукор і масло повністю не розчиняться.

  • 02

    Каструлю з молоком зняти з вогню і покласти в неї шматочки хліба (якщо хліб досить черствий, то залишити його в молоці хвилин на 30, щоб він добре розм'як).

  • 03

    Коли хліб повністю розмокне, подрібнити його блендером до однорідної маси.

  • 04

    Відокремити яєчні жовтки від білків і ввести їх в масу. Добре перемішати.

  • 05

    Білки, які залишилися, збити міксером до стійкого стану і акуратно ввести в молочно-хлібну масу.

  • 06

    Форму для випікання змастити олією і вилити в неї приблизно половину маси.

  • 07

    Викласти більше половини вишні у форму, а потім вилити другу половину молочно-хлібної маси і прикрасити зверху вишнею, яка залишилася. Також зверху трохи посипати цукром.

  • 08

    Поставити форму в розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

  • 09

    Потім форму вийняти і залишити остигати. Коли запіканка охолоне, порізати її на порційні шматочки і подавати.