Хлібний пудинг із родзинками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 35 хв

Хлібний пудинг із родзинками

Якщо сьогодні ви задумали влаштувати тепле сімейне чаювання, а не знаєте, що до нього краще подати, тоді ми вам у цьому допоможемо. Пропонуємо вам приготувати незвичайний десерт. Адже, всі чекають чогось буденного, наприклад, торти, кекси, мафіни. Ні, безперечно всі ці десерти заслуговують величезної уваги. Але іноді хочеться чогось такого, такого, що й самі не знаєте чого - ну загалом, якщо з вами таке буває - ви зрозумієте про що йде мова. І тоді на допомогу вам прийде він - рецепт хлібного пудингу з родзинками. Це дійсно не заїжджений десерт. Вам він точно сподобається і ви задовольнитеся. Всі ваші теж будуть у захваті. Пудинг потрібно подавати теплим до чаю або кави. Зверху можна прикрасити сметаною.

Інгредієнти

  • Підсушений білий хліб - 12 скибочок
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Вершки 10-20% - 400 мл.
  • Цукор - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Родзинки - 50 г.
  • Коньяк - 2 ст. л.
  • Сметана - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Родзинки залити на 2-3 хвилини окропом. Потім злити воду і додати коньяк.

  • 02

    З кожної скибочки хліба зрізати скоринки, намазати хліб тонким шаром масла, розрізати навпіл або навскоси.

  • 03

    Яйця збити вінчиком. Додати вершки, цукор і ванільний цукор. Ретельно перемішати.

  • 04

    Форму для випікання змастити олією. Викласти 1/3 хлібних скибочок. Посипати половиною родзинок. Зверху полити сумішшю вершків та яєць.

  • 05

    Викласти другу третину хліба, посипати родзинками, полити вершковою сумішшю.

  • 06

    Потім викласти хліб, який залишився. Залити вершковою сумішшю. Залишити просочитися на 15 хвилин.

  • 07

    Форму щільно загорнути фольгою, поставити у форму більшу за розміром.Влити гарячу воду, щоб вона доходила приблизно до половини форми.

  • 08

    Поставити в розігріту до 180°C духовку. Готувати приблизно 1 годину.