Хліб із фініками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 15 хв

Хліб із фініками

Дуже популяними стають з кожним разом хліба, в які додають найрізноманітніші начинки. Так, можна побачити в магазині хліб з родзинками, насінням соняшника та іншими наповнювачами. Найчастіше, це солодкий хліб, щось середнє між звичайним хлібом і кексом. Його можна навіть їсти з чаєм. Ми теж не відстаємо і пропонуємо вам рецепт хліба ... з фініками. Так, саме з фініками, ви не помилилися. Тісто потрібно замісити звичайне дріжджове, додати фініки - і все, теплий домашній хліб уже готовий. І що найголовніше, домашній хліб завжди свіжий і натуральний. Ви можете мастити на нього і масло, і варення, і щось ще, головне - щоб подобалося вам.

Інгредієнти

  • Борошно - 650 г.
  • Чорний перець мелений (крупно) - 6 г.
  • Сіль - 6 г.
  • Сухі дріжджі - 7 г.
  • Оливкове масло - 25 г.
  • В'ялені фініки (без кісточок) - 350 г.
  • Рослинна олія - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти, додати перець, сіль та дріжджі. Залити оливкову олію та воду (450 мл.), замісити тісто. Замішувати 10 хвилин. Помістити до змащеної рослинною олією ємності, накрити плівкою та залишити на 1 годину.

  • 02

    Фініки крупно порізати. Додати їх в тісто. Добре розмішати, щоб рівномірно розмістити фініки в тісті.

  • 03

    Деко накрити листом пергаменту. Сформувати з тіста овальний буханець. Ножицями зробити діагональні розрізи через 4 см. Присипати борошном. Залишити на 15 хвилин. Помістити в духовку та випікати при температурі 200°С 45 хвилин. Охолодити на решітці.