Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Бретонський масляний пиріг
Бретонський масляний пиріг

Бретонський масляний пиріг

Як відомо, бретонці - це народ області Бретань. Вона, у свою чергу, знаходиться на північному заході Франції (раніше вони навіть були окремим герцогством). Але тим не менш, вони теж французи. І точно так само, як і весь народ Франції, вони дуже ніжні і мають тонкий смак. Це проявляється в кулінарії теж. Тому бретонський масляний пиріг дуже ніжний на смак. Не дивлячись на те, що він не примхливий (інгредієнти досить прості в приготуванні), все одно пиріг може здивувати вас своєю легкістю і простотою. Адже не дарма кажуть, що все геніальне - просто. Тим більше, що ви можете робити його з будь-яким варенням, і тим самим урізноманітнити рецепт.

Кількість порцій 8
Час приготування 65 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 225 г.
  2. 2. Цукор — 110 г.
  3. 3. Пудра цукрова — 110 г.
  4. 4. Масло вершкове — 225 г.
  5. 5. Ванілін — 0,75 ч. л.
  6. 6. Яйце куряче — 6 шт.
  7. 7. Варення — 125 г.
  8. 8. Вода — 1 ч. л.
  9. 9. Морозиво — 100 г.

Етапи готування

  1. Масло нарізати невеликими кубиками, в комбайні подрібнити борошно, цукор, цукрову пудру і масло, до консистенції крихти. Окремо змішати 4 яєчних жовтки і ваніль, додати також в загальну суміш. Замісити тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.

  2. Духовку розігріти до температури 190°С. Форму змастити маслом, викласти половину отриманого тіста. Зверху накрити плівку на тісто, обережно розподілити по поверхні. Прибрати плівку, намазати зверху варенням, зверху викласти другу половину тіста, розкатану в пласт. Змастити пиріг зверху жовтком розведеним з водою.

  3. Випікати в духовці протягом 45 хвилин. Після, остудити, потім витягнути з форми. Подавати з морозивом.