Брізоль із яловичини
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Брізоль із яловичини

Брізоль - це дуже незвичайна і цікава страва, з французьким присмаком та історією. Ця страва названа так на честь способу її приготування. Брізоль з французької перекладається в буквальному сенсі, як "засмажений в яйці". Але з простим запеченим яйцем цю страву важко порівняти, так як це буде не зовсім правильно і справедливо. Адже, брізоль, якщо характеризувати коротко, то це оригінальна, самобутня і неймовірно смачна яєчно -м'ясна страва. Причому, приготувати брізоль можна з будь-якого фаршу або риби. Але наш брізоль буде з яловичого фаршу. У результаті виходить ідеальний варіант ситного і корисного обіду для всієї родини. До речі, таку страву, в якості гарячої закуски можна подати і до святкового столу.

Інгредієнти

  • Фарш із яловичини - 400 г.
  • Яєчний білок - 6 шт.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Кетчуп - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Солоні огірки - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Фарш посолити, поперчити, додати білок 1 яйця, ретельно вимішати.

  • 02

    Розділити фарш на 5 однакових за розміром кульок.

  • 03

    Розстелити на столі харчову плівку, покласти кульку фаршу, розплющити руками в тонке коло діаметром приблизно 15 см.

  • 04

    Яйце і маленьку щіпку солі збити виделкою.

  • 05

    Перелити яйце на пласку тарілку. Зверху перевернути м'ясний млинець.

  • 06

    На сковороді розігріти трохи соняшникової олії. Піднести тарілку з м'ясним млинцем до сковорідки, акуратно спустити на неї. Смажити 3-5 хвилин, поки яйце добре не схопиться.

  • 07

    Обсмажити на зворотному боці протягом 3-5 хвилин. Таким же чином приготувати інші брізолі (всього виходить 5 штук).

  • 08

    Готові брізолі складати як млинці (стопкою) на тарілку м'ясом вгору.

  • 09

    Майонез перемішати з дрібно нарізаним часником. Змастити м'ясну сторону бризоля майонезом. Зверху трохи полити кетчупом.

  • 10

    На половину млинця викласти огірок, порізаний тонкою соломкою. Другу половину загорнути і подавати гарячим.