Песто з броколі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Песто з броколі

Ніжний, горіховий, багатий травами соус, наповнений традиційним італійським ароматом. Ви вгадали, мова йде про песто – один з найпопулярніших у світі густий, але соковитий соус характерного зеленого кольору. Раніше цей соус готували шляхом ретельного перетирання суміші в ступці товкачиком (звідси й назва), проте зараз, в еру сучасних технологій, приготування песто займе всього лише пару хвилин. Його основу обов'язково повинні складати три незмінні інгредієнта: оливкова олія, базилік і кедрові горішки. Цей несамовито ароматний соус має універсальне застосування. Його можна намазати на шматочок хліба, заправити їм салат, подавати разом з пастою, рибою, м'ясом і навіть додати в суп.

Інгредієнти

  • Капуста броколі - 400 г
  • Базилік - 20 г
  • Лимон - 20 г
  • Горіхи волоські - 100 г
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Броколі помити і розібрати на суцвіття. З половинки лимона вичавити сік й збризнути ним броколі. Додати сіль, перець, горіхи, базилік, оливкову олію і сир. Подрібнити всі інгредієнти в блендері до пастоподібного стану.