Цей десерт отримав свою назву завдяки коричневому кольору. Адже з англійської " браун " - саме коричневий. Його колір пояснюється тим, що в ньому багато шоколаду. Але ще одна його особливість - це те, що його складно віднести до якоїсь групи солодощів. Він може мати консистенцію і торта, і кексу, і печива - все залежить від інгредієнтів, які використовують. У нашому випадку вийде міні- тортик. Спочатку випікається все повністю, а перед подачею потрібно розрізати на порційні шматочки, щоб було зручніше їх брати гостям. Зазвичай брауни має форму прямоугольничків, і ці солодощі дуже поширені в Америці та й інших сусідніх країнах.
Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані разом з вершковим маслом, нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. З'єднати маси і додати, перемішуючи, просіяне борошно.
Подрібнити блендером банани, сир, яйця і цукор до однорідної маси. У форму викласти половину шоколадного тіста, потім сирне тісто, і знову шоколадне і сирне. Духовку розігріти до 180°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 30-35 хвилин.