Брюссельська капуста і куряче філе під соусом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Брюссельська капуста і куряче філе під соусом

Подивившись на рецепт, можна впевнено сказати, що така страва - це чистої води джерело різних корисностей. Наприклад, брюссельська капуста. У дикому вигляді вона не зустрічається, а була виведена з листової капусти саме в Бельгії. Корисна вона тим, що в ній дуже багато клітковини і білка, ну і звичайно ж мінімум жирів. А якщо ще й приготувати її з курячим м'ясом, в якому теж достатньо білків, то ви отримаєте дуже низькокалорійну страву, причому дуже смачну. Вона виглядає дуже апетитно, а її смак тільки доводить це. Подавати страву звичайно ж в теплому вигляді і можна навіть без гарніру. Бо завдяки соусу вона виходить досить таки ситною.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г.
  • Брюссельська капуста - 300 г.
  • Молоко - 300 мл.
  • Борошно - 30 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Сир - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Куряче філе відварити в підсоленій воді.

  • 02

    У брюссельської капусти відрізати нижню частину.

  • 03

    У каструлі воду довести до кипіння, посолити. В окріп покласти брюссельську капусту. Варити 15 хвилин.

  • 04

    Для приготування соусу в маленьку каструльку покласти борошно, залити холодним молоком. Ретельно розмішати, щоб борошно розчинилося. Покласти вершкове масло, поставити на вогонь.

  • 05

    Довести до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятити 2 хвилини. Посолити і поперчити.

  • 06

    Сир натерти на дрібній тертці. Куряче філе порізати великими шматочками.

  • 07

    У форму викласти філе і брюссельську капусту, перемішати.

  • 08

    Зверху залити соусом.

  • 09

    Посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Готувати 20 хвилин.