Подивившись на рецепт, можна впевнено сказати, що така страва - це чистої води джерело різних корисностей. Наприклад, брюссельська капуста. У дикому вигляді вона не зустрічається, а була виведена з листової капусти саме в Бельгії. Корисна вона тим, що в ній дуже багато клітковини і білка, ну і звичайно ж мінімум жирів. А якщо ще й приготувати її з курячим м'ясом, в якому теж достатньо білків, то ви отримаєте дуже низькокалорійну страву, причому дуже смачну. Вона виглядає дуже апетитно, а її смак тільки доводить це. Подавати страву звичайно ж в теплому вигляді і можна навіть без гарніру. Бо завдяки соусу вона виходить досить таки ситною.
Куряче філе відварити в підсоленій воді.
У брюссельської капусти відрізати нижню частину.
У каструлі воду довести до кипіння, посолити. В окріп покласти брюссельську капусту. Варити 15 хвилин.
Для приготування соусу в маленьку каструльку покласти борошно, залити холодним молоком. Ретельно розмішати, щоб борошно розчинилося. Покласти вершкове масло, поставити на вогонь.
Довести до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятити 2 хвилини. Посолити і поперчити.
Сир натерти на дрібній тертці. Куряче філе порізати великими шматочками.
У форму викласти філе і брюссельську капусту, перемішати.
Зверху залити соусом.
Посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Готувати 20 хвилин.