Брускета - одна з найпоширеніших, простонародних італійських закусок, те, що подається перед основною стравою. У класичному варіанті являє собою підсмажену скибочку чіабати (італійський білий хліб), змащену оливковим маслом і часником. А далі - абсолютно повний політ фантазії в тому, що покласти зверху. Брускета може бути з грибами і яловичиною з соусом песто, з пармською шинкою і пекоріно, томатами в будь-яких варіаціях. Геніальна простота, як правило, дає ідеальний результат. Це - справжнісінькі ласощі, задоволення від смаку і запаху отримуємо незабутнє.
Розігріти сковороду-гриль, налити олію, обсмажити м'ясо до готовності.
Дати м'ясу настоятися 10-15 хвилин, після, нарізати скибочками завтовшки 2-3 мм.
Хліб скропити олією, підсмажити на сковороді, до хрусткої скоринки.
Змастити кожен шматочок хліба соусом песто, покласти помідори, потім м'ясо і зверху руколу. Посолити і поперчити за смаком.