Гречані зрази з кисломолочним сиром
Кількість порцій - 3
Час приготування - 35 хв

Гречані зрази з кисломолочним сиром

Зрази вважаються типовою стравою для білоруської, литовської і навіть української кухні. У класичному варіанті страви використовується м'ясо. Найчастіше яловичина. У м'ясо замотують різну начинку. Вважається, що зрази з'явилися на території Речі Посполитої завдяки дружині одного із правителів цієї імперії. Часто зустрічаються в наш час і картопляні зрази. А ось зрази із гречки - набагато рідше. Але повірте, така страва заслуговує не менше уваги. Тим більше, що гречка начиняється кисломолочним сиром. Це дуже незвично, і як мінімум через це варто спробувати цю страву.

Інгредієнти

  • Гречка дроблена - 200 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Сир - 250 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Сир змішати з 1 яйцем і 1 ст. л. цукра. Добре все перетерти до однорідної маси.

  • 02

    Молоко довести до кипіння, додати вершкове масло і гречку. Варити до готовності.

  • 03

    У готову гречку додати 1 ложку цукру, яйце і сіль. Добре перемішати.

  • 04

    З маси зробити коржики. У середину коржа покласти сирну начинку і зліпити зрази. Готові зрази варити на пару протягом 20 хвилин.