Болгарський суп
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Болгарський суп

Щоб якось урізноманітнити свій раціон, ми часто вдаємося до різних страв невластивим для нашої типової кухні. Але це тільки плюс. Адже існує стільки різних страв по всьому світу, які ми ще не встигли спробувати. Тому пропонуємо вам сьогодні долучитися до болгарської кухні. А саме - приготувати болгарський суп. Завдяки курячому бульйону він виходить не дуже калорійним, але при цьому і досить ситним. Особливий незвичайний смак надають йому помідори, тому що в класичному рецепті нашої кухні в супи помідори не кладуть. До речі, м'ясо можна теж якось обсмажити або запекти і подавати як другу страву до супу.

Інгредієнти

  • Бульйон курячий - 3 л.
  • Болгарський перець - 5 шт.
  • Помідори - 5 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Рис - 100 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Морква - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    З курки зварити бульйон, м'ясо вийняти.

  • 02

    Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву потерти на крупній тертці. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою.

  • 03

    Часник натерти на дрібній тертці. Помідори порізати дрібними шматочками.

  • 04

    На сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю, моркву і перець. Додати помідори і часник. Протушкувати пару хвилин.

  • 05

    Рис промити. Картоплю почистити і нарізати шматочками.

  • 06

    Курячий бульйон довести до кипіння, додати картоплю і рис. Варити 10 хвилин. Додати в суп овочеву заправку. Варити до готовності овочів.