Булочки баварські
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Булочки баварські

Булочки баварські - ароматні, м'які та ніжні, солодкі і надзвичайно смачні закуски до чаю, кави або какао. Також ці кружечки радості послужать відмінною компанією до склянки теплого молока, яке так корисне для дітей. Ви можете використовувати будь-який джем на ваш смак або ж міняти начинку при кожному новому приготуванні. Ваші маленькі домочадці будуть у захваті від таких булочок. До речі, вони дуже популярні в Німеччині, від того й назва пішла - з казкової, повної замків Баварії. Приготувати таку смакоту дуже просто - варто лише спробувати і призвичаїтися. Насолоджуйтесь і даруйте радість вашим близьким!

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Дріжджі сухі - 1.5 ч. л.
  • Сіль - щіпка
  • Цукор - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Джем для начинки - 150 - 250 г.

Етапи приготування

  • 01

    У великій мисці для замішування тіста змішати дріжджі з 0,3 склянки теплого молока. Почекати, поки дріжджі набухнуть. Влити молоко, що залишилося, а також додати вершкове масло і цукор. Перемішати, поки цукор не розтане.

  • 02

    З'єднати борошно, сіль, яйця, додати дріжджі з молоком і маслом. Замісити некруте дріжджове тісто, дати піднятися.

  • 03

    Розділити тісто на 13-15 частин, руками зробити коржики, покласти чайну ложку начинки, заліпити і сформувати кульку.

  • 04

    Керамічну форму рясно змастити вершковим маслом. Укласти щільно булочки, між ними також змастити маслом.

  • 05

    Випікати в попередньо розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при температурі 150°С.

  • 06

    Вийняти, полити маслом, вершками, можна присипати трохи цукром, ваніллю. Пекти ще 15 хвилин до готовності, щоб вся рідина увібралася.

  • 07

    Подавати з ванільним соусом або будь-яким фруктовим сиропом. А можна просто присипати цукровою пудрою.