Булочки баварські - ароматні, м'які та ніжні, солодкі і надзвичайно смачні закуски до чаю, кави або какао. Також ці кружечки радості послужать відмінною компанією до склянки теплого молока, яке так корисне для дітей. Ви можете використовувати будь-який джем на ваш смак або ж міняти начинку при кожному новому приготуванні. Ваші маленькі домочадці будуть у захваті від таких булочок. До речі, вони дуже популярні в Німеччині, від того й назва пішла - з казкової, повної замків Баварії. Приготувати таку смакоту дуже просто - варто лише спробувати і призвичаїтися. Насолоджуйтесь і даруйте радість вашим близьким!
У великій мисці для замішування тіста змішати дріжджі з 0,3 склянки теплого молока. Почекати, поки дріжджі набухнуть. Влити молоко, що залишилося, а також додати вершкове масло і цукор. Перемішати, поки цукор не розтане.
З'єднати борошно, сіль, яйця, додати дріжджі з молоком і маслом. Замісити некруте дріжджове тісто, дати піднятися.
Розділити тісто на 13-15 частин, руками зробити коржики, покласти чайну ложку начинки, заліпити і сформувати кульку.
Керамічну форму рясно змастити вершковим маслом. Укласти щільно булочки, між ними також змастити маслом.
Випікати в попередньо розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при температурі 150°С.
Вийняти, полити маслом, вершками, можна присипати трохи цукром, ваніллю. Пекти ще 15 хвилин до готовності, щоб вся рідина увібралася.
Подавати з ванільним соусом або будь-яким фруктовим сиропом. А можна просто присипати цукровою пудрою.