Буріто з куркою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Буріто з куркою

Це чудова і швидка страва мексиканського походження. Дивно, але саме слово "буріто" з іспанської перекладається як зменшувально-пестливе "ослик". Складно сказати, які предпосилання того, що страва має таку незвичну назву, але все таки багато хто його дуже любить. Хоча на вигляд це звичайний лаваш з різноманітною начинкою, все ж якщо правильно його приготувати, виходить дуже смачна страва. І поживна. Воно вразить вас різноманітністю смаку (завдяки різним приправам , які так любить гарячий мексиканський народ). А ще ви можете приготувати якийсь соус і полити буріто ним зверху. Важливо і те, що ви можете самі компонувати начинку і додавати щось своє.

Інгредієнти

  • Лаваш (Мексиканський коржик) - 2 шт.
  • М'ясо (куряче філе) - 400 г.
  • Свіжий помідор - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Твердий сир (Голландський) - 150 г.
  • Червоний солодкий перець - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Салат - 50 г.
  • Квасоля - 50 г.
  • Зелень кропу - 20 г.
  • Кукурудза консервована - 20 г.
  • Гострий кетчуп - 15 г.
  • Сметана - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати фарш для буріто. Для цього пропустити м'ясо через м'ясорубку з очищеною та порізаною ріпчастою цибулею, та чорним меленим перцем. Потім фарш слід посолити, та розділити на невеликі порції у вигляді коржиків. Далі, на заздалегідь прогріту сковороду додати оливкову олію, та викласти приготовані м'ясні коржі.

  • 02

    Оскільки м'ясним коржам, ще потрібно буде просмажитися з овочами, вони не повинні бути просмаженими остаточно. Після появи на м'ясних перепічках золотистої скоринки, слід додати нарізані кубиками помідори та червоний солодкий перець. Потім, сковорідку потрібно накрити кришкою, та протомити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Після цього на крупній тертці потерти сир та додати на сковорідку. Він повинен добре розплавитися та закрити плівкою всю начинку. Можна додати зелень кропу. Посолити. Необхідно пам'ятати, що до складу страви входить твердий сир, із сіллю рекомендується бути обережнішими.

  • 03

    Далі зварити, заздалегідь замочену у воді на ніч, квасолю. Розігрітий мексиканський корж (або тонкий лаваш) викласти на тарілку. Зверху покласти листочки салату, додати ложку квасолі та трохи приготованого м'ясного фаршу. Крім всього цього, можна додати гострий кетчуп, сметану. Все залежить від смаку. Перепічку слід загорнути в трубочку, бажано підгорнувши нижній край. Це робиться для того, щоб не випадала начинка. Прикрасити кукурудзою та тоненько нарізаним твердим сиром.