Капуста, запечена під молочним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Капуста, запечена під молочним соусом

Напевно, тому що капуста така корисна і не важка для шлунку, вона стала такою дуже популярною. Адже далеко не відразу з'явилися різновиди капусти: брокколі, кольорова, пекінська та інші. У XVI капусту завезли до Європи з Південної Америки. А на рідному континенті її вирощували ще до початку нашої ери. Брокколі вивели з білокачанної капусти, і зараз вона досить популярна. Тому що це цілий склад корисних речовин. Це помічник майже від усіх бід. Брокколі може бути навіть препаратом від різних видів раку. Запечений брокколі зберігає свої корисні властивості, а молочний соус тільки надає цікавий смак страві.

Інгредієнти

  • Броколі - 200 г.
  • Капуста цвітна - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 20 г.
  • Молоко - 300 мл.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Цукор-пісок - 2 г.
  • Вершковий сир - 40 г.
  • Цибуля червона - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати капусту і опустити в киплячу, підсолену воду на 5 хвилин. Відкинути на друшляк.

  • 02

    Очистити і нарізати цибулю, сир натерти на крупній тертці.

  • 03

    Для соусу борошно злегка підсушити на сковороді, додати масло і розтерти. Додати тепле молоко, сіль, цукор і перемішати. Варити 5 хвилин.

  • 04

    Викласти капусту і цибулю в форму для запікання, залити молочним соусом, посипати тертим сиром.

  • 05

    Запікати в духовці 15 хвилин до появи золотистої скоринки.