Тушкована капуста по-баварськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Тушкована капуста по-баварськи

Страви з капусти були в Німеччині однією з основ раціону ще в давні часи. А квашена капуста вважається взагалі національним блюдом Німеччини. Повірте нам, німці толк в капусті знають. Їхні рецепти знамениті в усьому світі. Через любов до квашеної капусти німці отримали жартівливе прізвисько "Krauts", що означає капуста. У Німеччині існує багато рецептів приготування різних страв з капусти. Ось і сьогоднішній запропонований нами рецепт прямо з Німеччини. Тушкована капуста по-баварськи - це чудовий гарнір, який дуже добре поєднується з м'ясом або будь-якими круп'яними гарнірами, а також з картоплею. Німці, звичайно, поєднують цю капусту з усілякими сосисками або ковбасами. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Квашена капуста - 700 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Шпиг - 50 г.
  • Біле вино - 100 мл.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Кмин - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і яблуко нарізати дрібними шматочками (окремо).

  • 02

    Розтопити на сковороді шпиг.

  • 03

    Спассирувати на салі цибулю, а потім додати яблука і смажити на середньому вогні 3-5 хвилин.

  • 04

    Додати в зажарку борошно і обсмажити протягом 3 хвилин.

  • 05

    Додати до маси квашену капусту, сіль, цукор, кмин і біле вино.

  • 06

    Перемішати і тушкувати 30-40 хвилин під кришкою на середньому вогні до готовності.

  • 07

    Можна подавати таку капусту як гарячою, так і охолодженою.