Хто ж не знає цу істинно російську традиційну страву з капусти? Більшt того, напевно багато хто пробували її хоча б раз у житті. Саме слово "щі" з'явилося в російській мові на початку XVI століття і позначало рідку юшку, суп, заправлений капустою, щавлем та іншою зеленню. Щі являються головною гарячою стравою російської кухні ще з тих пір. Але як би багато років не проходило, рецептура супу незмінна. Єдине, що капусту кладуть або в свіжому, або в квашеному вигляді. Залежно від цього змінюється і весь смаковий набір страви, але так чи інакше цей суп завжди кислий. Також відмінною рисою є щей те, що в цей суп можна класти багато різних прянощів.
Покласти яловичину у високу каструлю і залити 3 літрами води. Варити її протягом 1,5-2 годин на маленькому вогні, до повної готовності м'яса.
Поки вариться бульйон, цибулю очистити і дрібно нарізати кубиками. Моркву промити і натерти на крупній тертці. Картоплю почистити і нарізати брусочками.
На соняшниковій олії обсмажити цибулю близько 5 хвилин. Додати моркву, перемішати і також обсмажити протягом 5 хвилин.
Коли м'ясо звариться, вийняти його з бульйону. Сам бульйон за смаком посолити, поперчити, а також додати лавровий лист і картоплю. Все варити хвилин 15.
Після чого додати в бульйон зажарку і квашену капусту, яку попередньо трохи промити водою. Продовжувати варити ще хвилин 15.
У цей час, м'ясо порізати великими шматочками.
Потім додати шматочки м'яса в суп і варити ще 5 хвилин. Можна, при бажанні, ще посолити і поперчити.
Вимкнути вогонь і залишити настоюватися протягом 1 години.