Салат «Цезар» по-марокканськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Салат «Цезар» по-марокканськи

Марокканська кухня унікальна, адже завдяки активній взаємодії із зовнішнім світом вона стала неповторною комбінацією кулінарних традицій арабської, єврейської та близькосхідної кухонь. У зв'язку з цим вона заслужено вважається однією з найрізноманітніших і колоритних в світі. Національні страви Марокко настільки вишукані і пікантні, що навіть самий звичайний салат або, припустимо, суп вразить Вас багатою палітрою смаків. Пропонуємо переконатися в цьому самостійно, приготувавши салат «Цезар» по-марокканськи. Настільки незвичне виконання класичного «Цезаря» припаде до душі справжнім поціновувачам смаку. Родзинка салату – в його пікантній кисло-солодкій заправці з оливкової олії, меду і лимонного соку.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 480 г.
  • Салат - 200 г.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • М'ята - 40 г.
  • Лимон - 70 г.
  • Хліб - 200 г.
  • Мед - 30 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати оливкову олію, сік лимона і мед. Половину соусу відкласти для заправки. Куряче філе посолити і замаринувати в соусі. Потім обсмажити і нарізати шматочками. М'яту помити, просушити і подрібнити.

  • 02

    Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці (при 210 градусах). Салат помити, просушити, нарвати руками. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.