Марокканська кухня унікальна, адже завдяки активній взаємодії із зовнішнім світом вона стала неповторною комбінацією кулінарних традицій арабської, єврейської та близькосхідної кухонь. У зв'язку з цим вона заслужено вважається однією з найрізноманітніших і колоритних в світі. Національні страви Марокко настільки вишукані і пікантні, що навіть самий звичайний салат або, припустимо, суп вразить Вас багатою палітрою смаків. Пропонуємо переконатися в цьому самостійно, приготувавши салат «Цезар» по-марокканськи. Настільки незвичне виконання класичного «Цезаря» припаде до душі справжнім поціновувачам смаку. Родзинка салату – в його пікантній кисло-солодкій заправці з оливкової олії, меду і лимонного соку.
Змішати оливкову олію, сік лимона і мед. Половину соусу відкласти для заправки. Куряче філе посолити і замаринувати в соусі. Потім обсмажити і нарізати шматочками. М'яту помити, просушити і подрібнити.
Хліб нарізати кубиками і підсушити в духовці (при 210 градусах). Салат помити, просушити, нарвати руками. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.