Торт "Бите скло"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 40 хв

Торт "Бите скло"

Не дивлячись на те , що торт "Бите скло" готується досить довго, все ж він користується великою популярністю у безлічі господарочок. Напевно, це завдяки тому, що він має надзвичайно красивий зовнішній вигляд. Різнокольорове желе додає не тільки яскравий колір всьому десерту, а й робить його надзвичайно смачним. Торт "Бите скло" - це чудовий варіант, якщо ви влаштовуєте в домі велике і не дуже свято. Адже він так чудово виглядає, що прикрасить будь-який ваш стіл. Дітки дуже люблять цей торт за його зовнішній вигляд і м'який смак, та й дорослі не відмовляться від приємної солодощі. Для більш насиченого смаку вибирайте різне на смак желе.

Інгредієнти

  • Ананасове фруктове желе (пакетик) - 2 шт.
  • Вишневе фруктове желе (пакетик) - 2 шт.
  • Сметана - 500 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Желатин - 20 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 100 г.
  • Розпушувач для тіста - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    З самого почтаку потрібно приготувати желе. Розвести його так, як вказано на пакетах. Та залишити желе до повного застигання. Потім потрібно спекти бістквіт. Для цього міксером збити 2 яйця та цукор (100 г.). Додати борошно та розпушувач. Вийде тісто консистенції сметани. Деко застелити папером для випікання та пекти в попередньо розігрітій духовці при 180°С до готовності (приблизно 35 хвилин).

  • 02

    Потім дістати вже готове желе з тарілок та порізати його на квадратики. На такі ж квадратики порізати бісквіт. Далі приготувати крем. Для цього 20 г. желатину залити 1 склянкою холодної води та залишити хвилин на 30 до набухання. Після цього збити сметану з цукром (200 г.). Потім склянку з желатином поставити на водяну баню (в миску з гарячою водою) та, помішуючи, розчинити желатин, щоб вийшов прозорий сироп. Розчин желатину влити в сметанний крем (бажано це зробити перед збиранням торту).

  • 03

    Потім зібрати торт. Для цього взяти круглу форму або миску, змастити олією та вистелити харчовою плівкою. На дно налити трохи крему. Викласти шматочки желе та бісквіту по всій площині в один шар. Залити кремом. Викласти другий шар желе та бісквіт, залити кремом. І так до тих пір, поки не закінчаться всі складові торту. Бажано викладати так, щоб шматочки желе були ближче до стінок форми, а бісквіт ближче до центру. Торт відправити в холодильник мінімум на 4 години. Коли все застигне - перевернути торт на блюдо, зняти плівку.