(044) 392-8552
Торт "Їжа диявола"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Торт "Їжа диявола"

Нехай вас не лякає назва цього чудового десерту. Навпаки, можна розглядати його, як найсмачніше з того, що може бути. Він настільки смачний, що сам диявол поласував би шматочком, була би у нього можливість. Але якщо говорити по факту, то тортик дуже цікавий. Для нього використовується спеціальний крем ганаш - це крем з шоколаду, вершків і масла. Його використовують не тільки для тортів, але і для прикраси тістечок або цукерок. А придуманий був ще 150 років тому. За цей час його не тільки не забули, а й стали ще частіше використовувати. Поливши таким кремом корж, ви отримаєте незабутній смачний торт, який відразу ж полонить вас своїм смаком.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Какао (порошок) - 30 г.
  • Сода - 5 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Вода - 240 мл.
  • Олія - 80 мл.
  • Оцет - 10 г.
  • Кава розчинна - 6 г.
  • Лікер (шоколадний) - 10 г.
  • Шоколад темний - 100 г.
  • Вершки (33%) - 80 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, обов'язково просіяти їх через сито. Розмішати вінчиком. Окремо змішати воду, каву, масло та оцет. Додати до сухих інгредієнтів. Все швидко розмішати. Додати лікер та ваніль.

  • 02

    Перелити тісто у форму діаметром 16-18 см. Форму попередньо змастити вершковим маслом. Дно вистелити пекарським папером. Формою з тістом злегка постукати по столу, щоб тісто рівномірно розтеклось. Випікати при температурі 175°С близько 40-45 хвилин. Обов'язково перевіряти, зубочистка повинна виходити чистою. Не пересушувати корж.

  • 03

    Для ганашу (вершковий шоколадний крем) довести вершки до кипіння, зняти з вогню, вкласти до них шматочки шоколаду. Залишити на 5 секунд, а потім перемішувати. Поки маса не стане однорідною та блискучою. Поставити в холодильник до повного застигання. За бажанням можна додати в ганаш ром чи коньяк.

  • 04

    Готовий корж добре охолодити. За бажанням можна розрізати поперек на дві частини. Ганаш злегка збити міксером, так він стане повітряним. Покрити ним торт. Прикрасити за своїм смаком. А можна ганаш не охолоджувати в холодильнику, а ще теплим та рідким покрити торт. Дуже смачно, якщо подати такий тортик із кулькою ванільного морозива.

Товар додано до кошику