У різних кухнях світу існує велика кількість різноманітних рецептів пирогів. Але в окремому ряду стоять пироги з фруктовою начинкою. Вони володіють великою кількістю корисних речовин і вітамінів. Для даного рецепту особливо підійдуть такі фрукти як слива, банан, полуниця і персик. Заморожені фрукти краще не використовувати, оскільки тісто досить рідке, а фрукти дадуть воду. З форми пиріг рекомендується діставати холодним, так як при охолодженні він трохи осяде.
Збити яйця з цукром, додати сир і продовжувати збивати до отримання однорідної маси. Додати соду (не гасити), кефір і борошно. Все перемішати до консистенції сметани.
Викласти 2/3 тіста тонким шаром в глибоку форму, застлану папером для випічки. Зверху викласти шар фруктів. У тісто, що залишилось, додати какао-порошок, перемішати і вилити на фрукти.
Поставити в розігріту до 180°C духовку. Час випічки залежить від діаметра і глибини форми.