Торт «Медовий Панчо»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 55 хв

Торт «Медовий Панчо»

Одним з недоліків десертів, які готуються вдома, є те, що вони забирають досить багато часу на приготування. Тому найчастіше більшість купує вже готові солодощі в магазині, а якщо щось спекти - так це до свята або у всякому разі у вихідний день. Але торт "Медовий Панчо " - це виняток. Досить приготувати бісквітне тісто і потім вмочати його в мус. І нехай вас не лякає те, що рецепт досить складний і має багато пунктів. Запевняємо ви, ви швидко освоєтесь, і менше, ніж через годину, ваші рідні вже насолоджуються прекрасним медовим тортом, який дарує море радості, коли вдихаєш його приємний аромат і куштуєш перший шматочок.

Інгредієнти

  • Цукор - 70 г.
  • Мигдальне борошно - 190 г.
  • Яйця - 8 шт.
  • Коричневий цукор - 76 г.
  • Борошно - 55 г.
  • Вершкове масло - 38 г.
  • Солодке біле вино - 100 мл.
  • Желатин - 12 г.
  • Натуральний йогурт - 500 мл.
  • Мед - 80 г.
  • Вершки, жирністю 33-35% - 300 мл.
  • Цукрова пудра - 40 г.
  • Какао-порошок - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У великій мисці необхідно перемішати мигдалеве борошно і цукрову пудру.

  • 02

    В отриману суміш додати мед, 4 яйця і злегка збити міксером на середніх обертах до отримання однорідної маси.

  • 03

    Просіяти борошно, додати в однорідну масу і вручну перемішати.

  • 04

    Відокремити білки решти яєць і збити міксером з коричневим цукром до м'яких піків. З'єднати з тістом. Після акуратно домісити розтоплене вершкове масло.

  • 05

    Розподілити готове тісто по деко, застеленому пергаментним папером. Випікати 5-8 хвилин у духовці, розігрітій до 210°С.

  • 06

    Готовий бісквіт необхідно викласти на підготовлену поверхню і зняти папір.

  • 07

    Холодною водою залити желатин і дати йому набрякнути.

  • 08

    Вершки збити міксером і на деякий час прибрати до холодильника.

  • 09

    Скласти в невелику каструльку яєчні жовтки, вино і цукор та поставити на гарячу водяну баню. Суміш постійно збивати вінчиком, поки вона не досягне густої, світлої консистенції (температура повинна становити 55-60°С).

  • 10

    Потім перелити суміш в кухонний комбайн і добре збити до охолодження.

  • 11

    Нагріти мед до 85°С і розчинити в ньому набряклий желатин.

  • 12

    Йогурт викласти в глибоку миску і додати тоненькою цівкою розігрітий мед. Суміш необхідно безперервно збивати.

  • 13

    Акуратно змішати йогуртову і винно-жовткову суміші. У самому кінці додати збиті вершки і перемішувати силіконовою лопаткою знизу догори, зберігаючи легкість текстури.

  • 14

    Форму злегка змочити і застелити харчовою плівкою (так вона краще прилипне). На дно налити трохи мусу. Потім порізати бісквіт на невеликі квадрати і занурювати кожен бісквітний шматочок повністю в мус і викладати у форму.

  • 15

    У самому кінці злегка притиснути все рукою і закрити харчовою плівкою. Готову страву прибрати в холодильник на ніч.

  • 16

    На наступний день зняти верхню плівку. Перевернути форму на блюдо, зняти решту плівки. Торт посипати какао і прикрасити на свій смак.