Торт "Нірка крота"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 55 хв

Торт "Нірка крота"

Сьогодні з великою радістю хочемо представити вам рецепт дуже цікавого торту "Нірка крота". Назва торту говорить сама за себе. Адже, якщо подивитися на фото торту, то можна побачити, що на вигляд торт, завдяки прикрасі крихтою зверху, дійсно схожий на нірку крота. Насправді - це дуже незвичайний і цікавий на смак торт. Текстура торту виходить дуже ніжною, пористою і м'якою. А на радість любителів бананів торт виходить дуже смачним і ароматним. З'ївши шматочок такого тортика з ранку, ви зарядите себе бадьорістю і позитивним настроєм на весь день, адже, банани - це природні антидепресанти. Так що не лінуйтеся, а швидше приступайте до приготування торту "Нірка крота".

Інгредієнти

  • Згущене молоко - 200 г.
  • Цукор - 180 г.
  • Розпушувач для тіста (пакетик) - 1 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Какао - 60 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Борошно - 300 г.
  • Вершки (35%) - 0,5 л.
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Банан - 5 шт.
  • Вершкове масло - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно змішати борошно з розпушувачем, цукром, какао. Потім до борошна додати згущене молоко, яйця, сметану. Все ретельно перемішати. Випікати в змащеній вершковим маслом формі, в духовці при температурі 180ºС до готовності.

  • 02

    Корж повинен охолонути. Потім потрібно вибрати середину. Банани розрізати пополам вздовж та покласти щільно на корж.

  • 03

    Збити вершки з цукровою пудрою. Вершки викласти на банани - так, щоб вийшла велика шапка з вершків. Зверху посипати крихтою з тієї частини коржа, яка була вирізана. Краще щоб перед вживанням торт настоявся кілька годин.