Торт "Монастирська хата"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Торт "Монастирська хата"

Можна знайти безліч рецептів тортів у наш час. Всі вони, безсумнівно, чудові, і торти виходять дуже смачними і солодкими. Іноді навіть буває складно і здивувати когось. Хоча можливо! Наприклад, таким ось тортом "Монастирська хата". Можливо тісто тут таке ж звичне, як і скрізь, але погляньте, якої він цікавої форми! Це ж справжня хата! Повірте, такий торт відразу ж захочеться спробувати всім, кого ви зберете за своїм столом. Всередині він не гірше: смачне повидло (ваше улюблене, або взагалі будь-яке, яке є вдома), солодкий крем і, звичайно ж, шоколад - куди без нього?! Рецепт цього десерту не дуже то і складний, а от тортик виходить просто незабутнім.

Інгредієнти

  • Сметана - 400 г.
  • Борошно - 300 г.
  • Сода - 5 г.
  • Маргарин - 150 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Повідло - 5 ст. л.
  • Шоколад - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Насамперед необхідно розігріти маргарин з цукром. Додати до них сметану і перемішати. Додати борошно з содою. Перемішати, а потім замісити пишне еластичне тісто. Охолодити його 15 хвилин. Розділити тісто на 10 рівних частин.

  • 02

    Взяти повідло і додати до нього одну столову ложку борошна та перемішати. Кожен шматочок тіста розкачати в прямокутник і посередині покласти начинку з повідла. Скрутити і защіпити тісто так, щоб вийшли трубочки з начинкою всередині. Запікати трубочки з тіста на змащеному деко в духовці при 200ᵒC, близько 20 хвилин.

  • 03

    Збити сметану з цукром і змастити отриманою сумішю торт. Перший шар - це 4 пісочні трубочки з начинкою, потім три трубочки, потім дві і зверху одна. Полити торт кремом зверху та посипати тертим шоколадом.