Легендарне тістечко «Картопля» – улюблене частування радянських діток. Саме за ним батьки шикувалися у величезну чергу в кондитерських та їдальнях. Доступні інгредієнти зробили це шоколадне тістечко дуже популярним в дефіцитний радянський час. Ви теж сумуєте за цією круглою смакотою? Пропонуємо Вам зануритися спогадами в солодкі моменти дитинства і приготувати в домашніх умовах для своїх дітей ті самі усіма забуті ласощі. Наш варіант «Картоплі» готується з сухариків. Завдяки трохи вологій начинці, тістечко виходить ніжним і соковитим. Хрусткі волоські горішки розбавляють «рихлу» текстуру «Картоплі», надаючи приємний горіховий смак. Час ставити чайник.
Перемолоти сухарі в блендері. Відкласти 1 столову ложку для присипки. Молоко закип'ятити, додати цукор, какао і розмішати.
Масло нарізати кубиками і додати в гаряче молоко. Охолодити молочну суміш. Горіхи подрібнити блендером і змішати з коньяком.
Змішати сухарі з горіхами. По трохи додати молочну суміш. Скачати з маси кульки і обваляти в сухарях. Викласти тістечка на тарілку і покласти на 30 хвилин у холодильник.