Прекрасний і досить швидкий у приготуванні торт (єдине, доведеться трохи почекати, поки він просочиться, але якщо його зробити ввечері, то ночі буде цілком достатньо). Корж виходить зовсім сухим (досить вологим) на смак і з насиченим ароматом вишні. Якщо ж торт їстимуть тільки дорослі, то, радимо замочити на деякий час вишню в коньяку, бренді, віскі або лікері (вишневому, кокосовому, шоколадному, амаретто або будь-яким іншим за смаком). Можна замінити цей крок додавши алкоголь в сироп, яким будете просочувати корж (тут головне не переборщити). Тоді торт отримає пікантний смак і злегка п'янкий аромат.
Яйця збити з половиною цукру. Просіяти в яєчну масу борошно і замісити не надто густе тісто. Духовку розігріти до 180°C. Форму змастити вершковим маслом і вилити туди тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.
З вишні злити компот і просочити ним корж. З вишні видалити кісточки. Вершки збити з другою половиною цукру в пишний крем. Додати маскарпоне і перемішати.
Дуже охолоджений (або заморожений) шоколад натерти на дрібній тертці. На корж викласти вишню, зверху рівномірно розподілити крем. Посипати все тертим шоколадом і поставити в холодильник на 6-8 годин. Потім можна подавати.