Всіма улюблена японська страва суші стрімко увірвалася в наше життя і стала невід'ємною частиною святкової або повсякденної трапези і в приємній компанії друзів, і в затишному сімейному колі. Світова популярність і цікава технологія приготування посприяли виникненню цілих шкіл кулінарії з приготування цього японського шедевра. Але ж ми не підемо на нудні курси? Адже приготувати найпопулярніший вид суші – «Каліфорнію» в домашніх умовах зовсім просто. Її по достоїнству оцінили любителі морепродуктів і ті, хто не ризикує їсти рол з сирою рибою. Вишукане поєднання королівських креветок, пекінської капусти і екзотичного авокадо створить неповторну симфонію смакових ноток.
Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/
Кунжут обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
Порубати пекінську капусту, авокадо нарізати на довгі смужки.
Варені креветки розрізати навпіл.
Половину підготовленого васабі перемішати з майонезом.
Покладіть трохи рису, злегка його ущільніть, потім переверніть на іншу сторону.
На одній половині покладіть листя пекінської капусти.
Додати трохи майонезу, змішаного з васабі, половинки креветок. Розкласти авокадо, трохи червоної ікри і маринований імбир.
Підніміть край килимка для суші, притримуючи пальцями начинку, почніть скручувати рол. Формуйте рол, підсилюючи натиск, рухом рук від центру до країв килимка.
Згорнути і помістити в обсмажений кунжут, обваляти в ньому роли.
Отриману "ковбаску" розрізати на 6-8 шматочків і подавати з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.