Цукерки з арахісу та інжиру
Кількість порцій - 5
Час приготування - 25 хв

Цукерки з арахісу та інжиру

Нижче описаний рецепт приготування «корисних солодощів». Цукерки із сухофруктів за смаком нічим не гірші шоколадних цукерок і при цьому мають ряд переваг. По-перше, вони абсолютно натуральні – це означає, що в них не містяться консерванти, стабілізатори, ароматизатори та інша хімія, яка часто використовується в заводських цукерках. По-друге, натуральні цукерки абсолютно не містять білого цукру, а лише глюкозу і фруктозу. По-третє, найголовніше – натуральні замінники шоколадних цукерок містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів. Тому їх рекомендують давати дітям замість звичайних солодощів, звісно, не в великій кількості. А ще як перекус їх можна взяти з собою в офіс, тому що всього кілька таких цукерочок відразу надають почуття ситості і підвищують концентрацію уваги.

Інгредієнти

  • Інжир - 100 г
  • Фініки - 100 г
  • Арахіс - 80 г
  • Кокосова стружка - 50 г

Етапи приготування

  • 01

    Сушений інжир і фініки промити водою і залити гарячою водою. Залишити сухофрукти на 30 хвилин, щоб вони трохи розм'якли. Арахіс обсмажити на сухій сковороді.

  • 02

    ¾ арахісу подрібнити блендером. Потім додати в чашу блендера інжир і фініки і повністю подрібнити. З отриманої маси сформувати 10 кульок.

  • 03

    Кокосову стружку висипати на плоску тарілку. Обваляти кульки в кокосовій стружці і трохи приплюснути. Прикрасити кожну цукерку арахісом. Покласти готові цукерки на 15 хвилин у холодильник, а потім можна подавати.