Нижче описаний рецепт приготування «корисних солодощів». Цукерки із сухофруктів за смаком нічим не гірші шоколадних цукерок і при цьому мають ряд переваг. По-перше, вони абсолютно натуральні – це означає, що в них не містяться консерванти, стабілізатори, ароматизатори та інша хімія, яка часто використовується в заводських цукерках. По-друге, натуральні цукерки абсолютно не містять білого цукру, а лише глюкозу і фруктозу. По-третє, найголовніше – натуральні замінники шоколадних цукерок містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів. Тому їх рекомендують давати дітям замість звичайних солодощів, звісно, не в великій кількості. А ще як перекус їх можна взяти з собою в офіс, тому що всього кілька таких цукерочок відразу надають почуття ситості і підвищують концентрацію уваги.
Сушений інжир і фініки промити водою і залити гарячою водою. Залишити сухофрукти на 30 хвилин, щоб вони трохи розм'якли. Арахіс обсмажити на сухій сковороді.
¾ арахісу подрібнити блендером. Потім додати в чашу блендера інжир і фініки і повністю подрібнити. З отриманої маси сформувати 10 кульок.
Кокосову стружку висипати на плоску тарілку. Обваляти кульки в кокосовій стружці і трохи приплюснути. Прикрасити кожну цукерку арахісом. Покласти готові цукерки на 15 хвилин у холодильник, а потім можна подавати.