Каннеллоні зі шпинатом і рікотою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Каннеллоні зі шпинатом і рікотою

Каннеллоні - це італійський макаронний виріб, вид пасти у формі порожнистих трубочок досить великого діаметру, які зазвичай заповнюють різними начинками. У цьому рецепті каннеллони наповнюють рікотою і шпинатом. Рікота - традиційний італійський молочний продукт, який готується із сироватки, що залишається після приготування моцарелли або інших сирів. Вона має солодкуватий сирний смак, а шпинат не має яскраво вираженого смаку, тому начинка виходить дуже ніжною. Співвідношення рікоти і шпинату в суміші можна варіювати в залежності від ваших уподобань.

Інгредієнти

  • Каннеллоні - 8 шт.
  • Шпинат заморожений - 250 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сир "Пармезан" - 50 г.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Вершки 10-20% - 200 мл.
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Рікота - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити, розрізати вздовж на 2 частини, в сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник 1-2 хвилини.

  • 02

    З сковороди прибрати часник, додати туди не розморожений шпинат і випарувати всю рідину протягом 7 хвилин.

  • 03

    Шпинат посолити і поперчити за смаком. Перемішати. Зняти з вогню. Остудити.

  • 04

    До остиглого шпинату додати рікоту і перемішати.

  • 05

    Для приготування соусу розтопити вершкове масло на сковороді на слабкому вогні.

  • 06

    Додати борошно і перемішати до однорідної маси. Маса повинна бути теплою, але не гарячою.

  • 07

    Тонкою цівкою влити молоко. Потім додати вершки, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб не утворилися грудки, довести до загустіння. Соус потрібно постійно помішувати.

  • 08

    Соус посолити, додати тертий мускатний горіх і перемішати.

  • 09

    Для того щоб на поверхні соусу не утворювалася плівка - покласти шматочок вершкового масла (20 г.).

  • 10

    У великій кількості киплячої підсоленої води відварити каннеллоні близько 2-3 хвилини.

  • 11

    Після цього перекласти їх у миску з холодною водою.

  • 12

    Каннеллоні наповнити начинкою зі шпинату і рікоти і укласти у форму, в яку попередньо налити невелику кількість приготованого соусу.

  • 13

    Зверху добре полити соусом. Посипати тертим сиром.

  • 14

    Запікати 25-30 хвилин при температурі 180°C. Після цього дати їм охолонути і подавати до столу.