Карамелізована картопля з сушеними томатами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Карамелізована картопля з сушеними томатами

Незвичайний спосіб приготування картоплі на випадок, коли хочеться гостей не тільки пригостити, але і здивувати. Картопля і цибуля - ідеальна пара, але якщо це картопля з цибулею і сушеними овочами, покрита карамеллю, то це особливе блюдо. Для приготування краще всього підходить саме невелика цибуля (сіянка). Картоплю також краще брати невелику, порівнянно з розмірами лука. Карамель повинна рівномірно покрити шматочки картоплі. Цей гарнір ідеально підходить до м'яса-гриль і шашлику. Карамелізовану картоплю подавати треба відразу ж, з жару.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Сушені помідори в олії - 200 г.
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Цукор - 150 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку попередньо розігріти до 180ºС. Картоплю очистити.

  • 02

    Кожну картоплину розрізати уздовж навпіл, викласти розрізаною стороною вгору на деко, змащене оливковою олією. Скропити оливковою олією картоплю, посолити. Запікати в духовці 30 хвилин.

  • 03

    Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти 3 ст. л. олії, обсмажити цибулю і часник. Додати запечену картоплю, смажити 8 хвилин.

  • 04

    Томати витягти з олії, обсушити, нарізати смужками. Зелень подрібнити. Додати томати і зелень до картоплі, смажити 5 хвилин.

  • 05

    Для приготування сиропу цукор залити 5 ст. л. води і варити до повного розчинення цукру, поки сироп не набуде золотистого кольору. Влити готовий сироп у сковороду з картоплею, посипати зеленню.