Незвичайний спосіб приготування картоплі на випадок, коли хочеться гостей не тільки пригостити, але і здивувати. Картопля і цибуля - ідеальна пара, але якщо це картопля з цибулею і сушеними овочами, покрита карамеллю, то це особливе блюдо. Для приготування краще всього підходить саме невелика цибуля (сіянка). Картоплю також краще брати невелику, порівнянно з розмірами лука. Карамель повинна рівномірно покрити шматочки картоплі. Цей гарнір ідеально підходить до м'яса-гриль і шашлику. Карамелізовану картоплю подавати треба відразу ж, з жару.
Духовку попередньо розігріти до 180ºС. Картоплю очистити.
Кожну картоплину розрізати уздовж навпіл, викласти розрізаною стороною вгору на деко, змащене оливковою олією. Скропити оливковою олією картоплю, посолити. Запікати в духовці 30 хвилин.
Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти 3 ст. л. олії, обсмажити цибулю і часник. Додати запечену картоплю, смажити 8 хвилин.
Томати витягти з олії, обсушити, нарізати смужками. Зелень подрібнити. Додати томати і зелень до картоплі, смажити 5 хвилин.
Для приготування сиропу цукор залити 5 ст. л. води і варити до повного розчинення цукру, поки сироп не набуде золотистого кольору. Влити готовий сироп у сковороду з картоплею, посипати зеленню.