Якщо ви любите експерименти на кухні, вам до смаку нові і свіжі рецепти і ви втомилися від банальних страв, тоді вам варто спробувати приготувати карамелізовану смажену моркву з кмином. Ця нескладна страва швидко і легко готується, та й інгредієнтів не так вже багато. Страва на смак дуже м'яка і смачна, та ще й корисна. Адже морква дуже корисна для зору, в ній багато каротину. А при готуванні її в духовці, корисні вітаміни не зникають, а зберігаються в морквині. Кмин же приємно пестить нюх своїм запашним ароматом і надає страві незвичайний смак. Тому така їжа точно припаде до смаку вашим гостям!
Розігріти духовку до 200°C градусів. Змастити олією велике деко.
Очистити моркву і нарізати невеликими шматочками по діагоналі. Перекласти у велику миску і додати оливкову олію, кмин і сіль. Все добре перемішати і викласти рівним тонким шаром на підготоване деко.
Поставити в духовку і смажити до м'якості і легкої "закарамелізованості", перемішавши 1 раз за час готування. Готувати приблизно 35-40 хвилин.