Карамелізована смажена морква з кмином
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Карамелізована смажена морква з кмином

Якщо ви любите експерименти на кухні, вам до смаку нові і свіжі рецепти і ви втомилися від банальних страв, тоді вам варто спробувати приготувати карамелізовану смажену моркву з кмином. Ця нескладна страва швидко і легко готується, та й інгредієнтів не так вже багато. Страва на смак дуже м'яка і смачна, та ще й корисна. Адже морква дуже корисна для зору, в ній багато каротину. А при готуванні її в духовці, корисні вітаміни не зникають, а зберігаються в морквині. Кмин же приємно пестить нюх своїм запашним ароматом і надає страві незвичайний смак. Тому така їжа точно припаде до смаку вашим гостям!

Інгредієнти

  • Морква - 12 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Кмин - 2 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°C градусів. Змастити олією велике деко.

  • 02

    Очистити моркву і нарізати невеликими шматочками по діагоналі. Перекласти у велику миску і додати оливкову олію, кмин і сіль. Все добре перемішати і викласти рівним тонким шаром на підготоване деко.

  • 03

    Поставити в духовку і смажити до м'якості і легкої "закарамелізованості", перемішавши 1 раз за час готування. Готувати приблизно 35-40 хвилин.