Короп тушкований  з виноградом та мигдалем
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Короп тушкований з виноградом та мигдалем

Короп тушкований з виноградом і мигдалем - дуже корисна страва для юних розумників і розумниць, оскільки мигдаль і короп відповідають за хорошу і продуктивну роботу головного мозку. Солодкий мигдаль дарує вам море корисних вітамінів - кальцій, цинк, велику кількість білка. До речі, саме мигдаль сприяє хорошому кровообігу, покращує стан шкіри і є джерелом краси та молодості. Ця страва має відмінний смак. Ніжне і м'яке м'ясо риби прямо тане в роті. А паприка, гвоздика і мускатний горіх надають страві воістину незвичайний і апетитний аромат. За 30 хвилин витрачених на приготування, ви влаштуєте своїй сім'ї справжній бенкет. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Почищенний  мигдаль - 2 ст. л.
  • Біле сухе вино - 350 мл.
  • Родзинки - 1 ст. л.
  • Мелена паприка - 1/4 ч. л.
  • Білий виноград - 350 г.
  • Мелена гвоздика - 1/4 ч. л.
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Короп (вагою 800-900 г.) - 1 шт.
  • Мелений мускатний горіх - На кінчику ножа
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лимонний сік - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    У коропа видалити голову, плавники і нутрощі, очистити від луски. Ретельно промити зсередини і зовні, обсушити.

  • 02

    Збризнути рибу лимонним соком. Натерти сіллю і перцем. Присипати паприкою і мускатним горіхом.

  • 03

    Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. У сотейнику розігріти олію. Покласти цибулю і обсмажити, помішуючи, 5-6 хв. Влити вино і готувати ще 2 хв.

  • 04

    Родзинки промити теплою водою. Покласти рибу поверх цибулі, додати родзинки. Накрити кришкою.Тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хв.

  • 05

    Мигдаль крупно нарізати. Виноград вимити, зняти з грона. Розрізати кожну ягоду навпіл.

  • 06

    Додати мигдаль і виноград до риби, приправити меленою гвоздикою. Тушкувати ще 5 хв. Перекласти рибу на блюдо і вийняти кістки. Для цього провести ножем уздовж хребта і відокремити м'якоть від хребтової і реберних кісток. Перевернути рибу на інший бік і повторити операцію. Розрізати коропа на порційні шматки. Розкласти по тарілках і рясно полити соусом. Подавати з рисом.