Страва, яка чудово підійде вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту або дієти. Все тому, що в неї входить такий корисний вид бобів, як квасоля, яку, на жаль, ми вживаємо не так часто. Квасоля має велику кількість білків, тому дуже вдало замінить м'ясо і додасть організму енергії. Картопля та квасоля так само поповнять запас вуглеводів і додадуть сил і почуття ситості на довгий час. Зверху запіканку можна посипати тертим сиром і нарізаною зеленню, особливо цікавим стане використання зеленої цибулі. Запіканка з квасолі та картоплі, з хрусткою золотистою скоринкою на поверхні, стане прекрасним варіантом для обіду.
Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти рослинну олію (10 мл.) на сковороді і обсмажити цибулю. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре. Духовку розігріти до 190°C градусів.
Квасолю спочатку замочити, а потім відварити до м'якості. Змішати квасолю з пюре і подрібнити блендером до однорідного стану. Змастити форму олією і викласти половину картопляної суміші. Потім укласти шар смаженої цибулі і решту пюре, поставити форму в духовку і запікати близько 20-30 хвилин.