Запіканка з курячої печінки по-італійськи
Кількість порцій - 5
Час приготування - 40 хв

Запіканка з курячої печінки по-італійськи

Дуже смачна, легка і швидка в приготуванні запіканка. Рецепт приготування дуже простий, як за складом продуктів, так і по простоті приготування. У цій страві печінка дуже смачна. Це один з найкращих варіантів для ситного сніданку або навіть обіду. Щоб з помідорів легко було зняти шкірку, потрібно залити їх на 2-3 хвилини окропом. Помідори можна порізати не тільки кільцями, а й на дрібні кубики (так готують в Італії). В Італії цю печінку подають як окрему страву, без гарніру. Якщо вам подобається куряча печінка, то ви просто зобов'язані спробувати ніжну і неймовірно смачну запіканку, приготовану з неї.

Інгредієнти

  • Куряча печінка - 500 г.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Чебрець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Печінку обсмажити на оливковій олії по 3 хвилини з кожного боку. Цибулину нашаткувати, смажити 2 хвилини з печінкою.

  • 02

    Додати дрібно порізаний часник, спеції, перемішати і викласти у форму для запікання.

  • 03

    Помідори очистити від шкірки, нарізати кільцями, викласти на печінку. Посипати тертим сиром.

  • 04

    Запікати в духовці на 170°C до рум'яної скоринки.