Запіканка з сьомгою і брокколі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Запіканка з сьомгою і брокколі

Невідомо точно і чітко, що придумав перший запіканку, з якої країни до нас прийшла ця страва, і чому взагалі її почали готувати, але ми все вдячні цьому незнайомцеві за настільки прекрасний шедевр. Напевно, все почалося з солодких запіканок, які робили з кисломолочного сиру. Зараз такі запіканки найпопулярніші. Але ж крім таких існують ще й інші запіканки - які цілком зійдуть як страва на вечерю. Ось як із сьомгою і брокколі. Ця страва досить цікава своїми інгредієнтами. Хоча тут всього лише макарони з рибою і капустою, але така цікава суміш привела до того, що вийшла цікава страва для тихої сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Сьомга - 500 г.
  • Капуста брокколі - 500 г.
  • Макарони - 200 г.
  • Горіх мускатний мелений - 5 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 150 мл.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Олія оливкова - 10 мл.
  • Лимон - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Брокколі помити, розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Збити яйце. Сир натерти на тертці, додати збите яйце, молоко, сіль, перець, молоко, мускатний горіх.

  • 02

    Сьомгу (бажано філе) помити, відділити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. Додати за смаком сіль, перець й збризнути лимонним соком. Духовку розігріти до 200°C.

  • 03

    Форму змастити оливковою олією. Шарами викласти спочатку макарони, сьомгу, брокколі. Залити шари сирною сумішшю, поставити в духовку і запікати 25-30 хвилин.