Пюре з цвітної капусти
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Пюре з цвітної капусти

Якщо готують пюре, то всі мають на увазі картопляне пюре. Адже, воно найпоширеніше. Пропонуємо вам незвичайну альтернативу традиційному картопляному пюре. Сьогодні ми будемо готувати пюре з цвітної капусти. Таке пюре має дуже незвичайний і легкий смак, звичайно, ж відмінний від картопляного. Перець і куркума додадуть своєрідного аромату нашому пюре. Цей гарнір підходить до всіх видів м'яса. До речі, таке пюре набагато корисніше від картопляного. Так як цвітна капуста - це справжнє джерело вітамінів, корисних речовин і мінералів. У ній містяться різні кислоти, але слід зазначити наявність особливої ​​тартронової кислоти, яка допомагає спалювати зайвий жир. Спробуйте пюре з цвітної капусти.

Інгредієнти

  • Цвітна капуста - 500 г.
  • Молоко (0,5 %) - 500 мл.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Сир нежирний (1%) - 50 г.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цвітну капусту добре вимити і розділити на суцвіття.

  • 02

    Суцвіття капусти скласти в каструлю і залити в неї молоко.

  • 03

    Поставити каструлю (без кришки) на вогонь і варити на невеликому вогні, поки капуста не стане повністю м'якою і молоко википить хоча б наполовину.

  • 04

    Після цього каструлю зняти з вогню і дуже ретельно подрібнити капусту з молоком до однорідної маси (пюре).

  • 05

    В окремій мисці змішати яєчний жовток з кремоподібним сиром (або сметаною), додати куркуму.

  • 06

    Додати суміш, що вийшла у капустяне пюре і поставити на маленький вогонь. Варити близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Посолити за смаком, а також можна додати улюблені спеції, наприклад чорного перцю.

  • 07

    Подавати пюре теплим, зверху можна посипати свіжою зеленню.