Ця страва, як не дивно, прийшла з Іспанії. Хоча судячи з назви можна подумати, що вона більш підходить східній кухні. Але тим не менш. Чанфайна, як і гарячі іспанці, любить приправи. Тому тут їх предостатньо. Вони, можна сказати, грають ключову роль - підкреслюють смак печінки. Часто курячу печінку замінюють на баранячу, тому ви можете брати будь-яку, яка вам більше подобається. Подавати краще всього печінку з рисом, тоді смак виходить особливо м'який та насичений. Соус, який виходить в процесі приготування, просочує рис, і тоді він виходить пряним і соковитим. Але рис цілком можна замінити будь-яким іншим гарніром. Ця страва досить універсальна.
Викласти печінку в каструлю, додати вино. Потім долити води, щоб рідина покривала печінку, але не більше. Поставити на вогонь. Варити на середньому вогні до закипання, потім ще 5 хвилин.
Зварену печінку витягнути (не зливаючи рідини), порізати на невеликі шматки.
Цибулю порізати невеликими кубиками, часник нарізати невеликими шматочками. Посмажити цибулю і часник на оливковій олії протягом 5 хвилин, потім додати воду і тушкувати ще кілька хвилин до випаровування рідини.
Додати печінку до цибулі і часнику, і влити невелику кількість бульйону. Додати корицю і чилі. Тушкувати печінку близько 5-ти хвилин.
Додати бульйон, що залишився, до печінки і панірувальні сухарі. Акуратно перемішати і довести до кипіння.
Дрібно нарізати зелень петрушки і кропу. Додати до печінки. Посолити. Ще раз добре перемішати. Вимкнути вогонь. Накрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин.
Приготовану страву можна подавати з будь-яким гарніром.