Чанфайна
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Чанфайна

Ця страва, як не дивно, прийшла з Іспанії. Хоча судячи з назви можна подумати, що вона більш підходить східній кухні. Але тим не менш. Чанфайна, як і гарячі іспанці, любить приправи. Тому тут їх предостатньо. Вони, можна сказати, грають ключову роль - підкреслюють смак печінки. Часто курячу печінку замінюють на баранячу, тому ви можете брати будь-яку, яка вам більше подобається. Подавати краще всього печінку з рисом, тоді смак виходить особливо м'який та насичений. Соус, який виходить в процесі приготування, просочує рис, і тоді він виходить пряним і соковитим. Але рис цілком можна замінити будь-яким іншим гарніром. Ця страва досить універсальна.

Інгредієнти

  • Куряча печінка - 400 г.
  • Біле сухе вино - 70 мл.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчика
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Перець чилі мелений - 1 ч. л.
  • Зелень петрушки і кропу - за смаком
  • Панірувальні сухарі - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Викласти печінку в каструлю, додати вино. Потім долити води, щоб рідина покривала печінку, але не більше. Поставити на вогонь. Варити на середньому вогні до закипання, потім ще 5 хвилин.

  • 02

    Зварену печінку витягнути (не зливаючи рідини), порізати на невеликі шматки.

  • 03

    Цибулю порізати невеликими кубиками, часник нарізати невеликими шматочками. Посмажити цибулю і часник на оливковій олії протягом 5 хвилин, потім додати воду і тушкувати ще кілька хвилин до випаровування рідини.

  • 04

    Додати печінку до цибулі і часнику, і влити невелику кількість бульйону. Додати корицю і чилі. Тушкувати печінку близько 5-ти хвилин.

  • 05

    Додати бульйон, що залишився, до печінки і панірувальні сухарі. Акуратно перемішати і довести до кипіння.

  • 06

    Дрібно нарізати зелень петрушки і кропу. Додати до печінки. Посолити. Ще раз добре перемішати. Вимкнути вогонь. Накрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин.

  • 07

    Приготовану страву можна подавати з будь-яким гарніром.