Шарлотка в мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 9
Час приготування - 25 хв

Шарлотка в мікрохвильовій печі

Всіма улюблена шарлотка – це солодкий пиріг з яблук (або вишні), запечених в бісквітному тісті. Вважається, що ідея цієї французької страви була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу, однак подається в теплому вигляді. За однією з версій десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Доступність і дешевизна яблук, як головного інгредієнта шарлотки, робить цей смачний десерт особливо популярним у всьому світі. Антоновські пружні яблучка вважаються найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки. Їх насичений аромат і легка кислинка прекрасно доповнюють смак солодкого бісквіта. Приємного чаювання.

Інгредієнти

  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 180 г.
  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач для тіста - 5 г.
  • Яблуко - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно яйця збити з цукром та додати борошно і розпушувач. Потім помити яблука, почистити їх та порізати. Тісто змішати з порізаними яблуками.

  • 02

    Вилити його в скляну форму, змащену вершковим маслом або викладену пергаментом, приблизно до половини, оскільки пиріг дуже добре підніметься.

  • 03

    Випікати на найбільшій потужності (можна на 800 Вт) приблизно 10 хвилин. Пиріг готовий.