Чашушулі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Чашушулі

Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.

Інгредієнти

  • Яловичина - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 7 ст. л.
  • Помідори - 200 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Соус томатний - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Кінза - 1 пучок
  • Базилік - 1 пучок
  • Шафран - за смаком
  • Коріандр мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.

  • 02

    Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.

  • 03

    М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.

  • 04

    Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.

  • 05

    Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.