Ароматна страва з приємним смаком часнику і лимона підкуповує простотою приготування. Обсмажувати цибулю з часником потрібно до моменту, коли вони вже випустили свої аромати, але ще не зарум'янилися. Зайву рідину з банки коричневої консервованої сочевиці злийте. Суху ж крупу необхідно попередньо відварити. Помішуйте отриману суміш акуратно і ретельно, щоб не перетворити страву в кашу, при цьому, щоб розтоплена сирна маса рівномірно розподілилася в товщі сочевиці. Оскільки італійський сир горгонзола вважається досить солоним і гоструватим, солити страву немає необхідності. Замість нього можете використовувати інший сир з цвіллю.
Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на оливковій олії і вершковому маслі в глибокій сковороді. Не доводити до золотистого кольору.
Змішати суміш цибулі і часнику з сочевицею. Перемішувати обережно.
Як тільки сочевиця прогріється на сковороді, додати сік лимона, подрібнену петрушку, розламаний на шматочки сир. Перемішати.