Сочевиця з горгонзолою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Сочевиця з горгонзолою

Ароматна страва з приємним смаком часнику і лимона підкуповує простотою приготування. Обсмажувати цибулю з часником потрібно до моменту, коли вони вже випустили свої аромати, але ще не зарум'янилися. Зайву рідину з банки коричневої консервованої сочевиці злийте. Суху ж крупу необхідно попередньо відварити. Помішуйте отриману суміш акуратно і ретельно, щоб не перетворити страву в кашу, при цьому, щоб розтоплена сирна маса рівномірно розподілилася в товщі сочевиці. Оскільки італійський сир горгонзола вважається досить солоним і гоструватим, солити страву немає необхідності. Замість нього можете використовувати інший сир з цвіллю.

Інгредієнти

  • Сочевиця коричнева - 800 г.
  • Цибуля червона - 100 г.
  • Лимони - 1 шт.
  • Петрушка - 20 г.
  • Олія оливкова - 25 мл.
  • Масло вершкове - 25 мл.
  • Часник - 50 г.
  • Сир горгонзола - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на оливковій олії і вершковому маслі в глибокій сковороді. Не доводити до золотистого кольору.

  • 02

    Змішати суміш цибулі і часнику з сочевицею. Перемішувати обережно.

  • 03

    Як тільки сочевиця прогріється на сковороді, додати сік лимона, подрібнену петрушку, розламаний на шматочки сир. Перемішати.