Сирно-ванільний кекс
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 5 хв

Сирно-ванільний кекс

Сирно-ванільний кекс - це океан ніжності й легкості! Ви тільки уявіть, як цей м'який десерт тане, ледь торкнувшись ваших губ! А в роті - вибух смакових емоцій. Все це завдяки ніжному сиру і вершкам. Фрукти надають море солодкого смаку цьому десерту, не кажучи вже про корисні властивості. Адже кожен з фруктів дарує свій заряд бадьорості і букет вітамінів цій страві. Ви тільки погляньте, як апетитно виглядає цей кекс! Він заворожує своєю білосніжніжністю і маленькими вкрапленнями яскравих фарб. Ваші гості будуть завалювати вас питаннями і проханням поділитися рецептом.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 65 г.
  • Кисломолочний сир - 450 г.
  • Кукурудзяне борошно - 1 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Вершки 33-35% - 225 мл.
  • Свіжі ягоди - 450 г.
  • Печиво - 225 г.

Етапи приготування

  • 01

    Прогріти духовку до 180°С або (якщо духовка газова) до 4 відмітки. Змастити жиром 23 см. розбірну форму для випікання і покласти на дно пергаментний папір. Покласти печиво у чашу і за допомогою блендера подрібнити його на крихти.

  • 02

    Розтопити масло, влити його до крихт і змішати. Перекласти у форму і притиснути до дна, щоб маса лежала рівним шаром.

  • 03

    Змішати сир, кукурудзяне борошно, ванільну есенцію, яйця та цукор. Додати вершки і обробити на 1 швидкості міксера до рівномірної консистенції. Перекласти у форму і випікати протягом 30 хвилин.

  • 04

    Вимкнути духовку, залишивши пиріг всередині, щоб він дуже повільно охолонув. Поставити в холодильник до подачі на стіл, потім поставити на сервірувальну тарілку і прикрасити ягодами або фруктами.