Сирні хлібці
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Сирні хлібці

Іноді бувають моменти, коли потрібно швидко приготувати будь-яку закуску, але щоб це було смачно і досить таки ситно. Ось тоді і знадобляться рецепти, схожі на цей. Сирні хлібці будуть доречними, якщо до вас, наприклад, без попередження нагрянули гості, або ж ви настільки втомилися, що немає сил готувати щось серйозне. Вони чимось нагадують гарячі бутерброди. Тільки ще смачніше. Адже тут, по-перше, два види сиру, які відмінно доповнюють один одного, утворюючи неповторний смак. По-друге, тут дуже багато зелені і приправ (наприклад, часник), які тільки доповнюють смаковий букет. Така закуска буде до статі просто як перекус, або ж, наприклад, до пива.

Інгредієнти

  • Сир Моцарелла - 230 г.
  • Гострий сир Чеддер - 450 г.
  • Зелена цибуля - 10 г.
  • Майонез - 150 г.
  • Кисла сметана - 30 г.
  • Зубчик часнику - 4 шт.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Італійський хліб (булка) - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно потерти на середній тертці два види твердого сиру та не дуже дрібно порізати цибулю. Потім в окремій великій мисці змішати разом тертий сир, майонез, сметану та зелену цибулю. Розім'яти зубчики часнику. В іншій мисці змішати разом масло та часник до однорідного стану.

  • 02

    Додати масло з часником у суміш сиру та сметани. Нагріти електричну духовку до 180°С. Розрізати булку хліба в горизонтальному напрямі, та покласти на деко скоринкою вниз. Намастити хліб шаром сирної суміші. Поставити деко в духовку та підсмажувати 3-5 хвилин, до отримання золотисто-коричневої скоринки.

  • 03

    Витягнути з електричної духовки готові хлібці, залишити полежати 5 хвилин, щоб хліб трохи охолонув. Порізати страву на шматочки хлібним ножем та подати на стіл.