Кекс сирний
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Кекс сирний

Смачні, ніжні сирні кекси. За консистенцією вони трохи нагадують запіканку. Сирні кекси набагато корисніші, ніж звичайна борошняна випічка. Вони чудово підійдуть на сніданок, а також можна покласти їх з собою на роботу або навчання в якості перекусу. Рецепт подано без добавок, яких ви за смаком можете додати величезну кількість. Це можуть бути родзинки, горіхи (особливо мигдаль або фундук), лимонна цедра, шматочки шоколаду (або шоколадні крапельки), корицю, какао, ром, цукати, ягоди. Зверху, як і будь-які інші кекси, таку сирну випічку можна прикрасити кремом (сирним, вершковим або просто збитими вершками), полити медом, глазур'ю, посипати пудрою.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 200 г.
  • Сметана - 20 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Цукор - 90 г.
  • Сода - 3 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сир протерти через сито (якщо він водянистий, то віджати зайву рідину). Додати яйця, сметану, масло. Просіяти до сирної маси борошно, додати цукор, соду (погашену), сіль.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C. Викласти сирну масу у формочки (заповнюючи їх на ¾). Поставити в духовку і випікати близько 30 хвилин.