Сирники з картоплею і морською капустою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Сирники з картоплею і морською капустою

Якщо звичайні сирники з одного тільки сиру для вас вже не цікаві, або ви просто хочете якось урізноманітнити цю просту страву, зробити її більш ситною, тоді можна спробувати приготувати їх за нашим рецептом. На перший погляд може здаватися, що страва об'єднує дуже далекі один від одного компоненти. Але як тільки ви спробуєте перший шматочок такого сирника, ви відразу ж переконаєтеся, що все навпаки. Адже такі сирники не тільки незвичайні на смак, але і корисні. Чого тільки коштує морська капуста! Вона несе вашому організму запас йоду, якого так не вистачає у зв'язку з нинішньою екологією. Тому така страва - це хороший повноцінний сніданок для вас і вашої родини.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 700 г.
  • Картопля - 500 г.
  • Капуста морська - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 60 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 40 мл.
  • Сметана - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками. Залити картоплю водою, додати сіль і варити до готовності. Злити воду, зробити пюре.

  • 02

    Сир протерти і додати до пюре. Морську капусту дрібно нарізати. Яйця відварити «в круту» і нарізати скибочками або кубиками. Борошно просіяти.

  • 03

    Додати в картопляне пюре сир, капусту, яйця, борошно, сіль і добре все перемішати до однорідної консистенції (можна скористатися блендером). У сковороді розігріти олію. З отриманої картопляної маси сформувати невеликі кульки, сплюснути їх трохи і обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.