Сирні міні-пироги
Кількість порцій - 10
Час приготування - 45 хв

Сирні міні-пироги

Рецепт такої страви буде цілком доречним, якщо ви знаєте хоча б приблизну кількість ваших гостей. Тоді, виходячи з цього числа, можна зробити приблизну кількість таких міні-пирогів. Або ж якщо у вас намічається святковий фуршет. У кожному разі, рецепти закусок в такому зручному вигляді завжди будуть користуватися попитом. А особливо якщо пиріжечки виходять такими м'якими і соковитими. Завдяки сиру ваша страва буде дуже ніжною на смак. Але при цьому така закуска добре підготує ваших гостей до більш ситних страв. А тим більше, що готувати їх - зовсім легко і швидко. Стільки різних плюсів в одній невеличцій страві.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Сир Пармезан - 200 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - 7 ст. л.
  • Молоко - 150 мл.
  • Помідор - 1 шт.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно з сіллю, додати 2 ст. л. тертого пармезану і масло. Перемішати.

  • 02

    Поступово додавати воду, вимішуючи тісто. Готове тісто розділити на 13 рівних частин, розкачати кожну по діаметру формочок для випікання.

  • 03

    Розігріти духовку до 185°C. Формочки змастити маслом. Викласти розкатані кружечки тіста у форми, придавити до дна і до стінок. Поставити в духовку на 10 хвилин.

  • 04

    Збити яйце з молоком, додати решту тертого сиру, чорний мелений перець, дрібно посічену зелень. Перемішати начинку.

  • 05

    У кожну формочку налити по 1 ст. л. начинки, зверху викласти тонку скибочку помідора. Зменшити температуру до 170°C та випікати 20 хвилин.