Що може бути смачніше ароматної домашньої випічки? Хрустка апетитна скоринка, м'який повітряний м'якуш і неймовірний аромат часнику із зеленню. Ви вгадали, мова піде про часникові пампушки. Ніжні, пишні кульки тіста з часниковим соусом готуються дуже швидко. Перед ароматом цієї випічки неможливо встояти. Не секрет, що часникові пампушки – краще доповнення до червоного українського борщу зі сметанкою і скибочці домашнього сала. Однак і з іншими першими стравами ця ароматна випічка буде доречною. Тісто на пампушки має бути некрутим, м'яким на дотик, тому не переборщіть з кількістю борошна. Пампушки випікайте до золотистого кольору.
Розчинити дріжджі, цукор і сіль (1 ч. л.) в теплій воді (36-38°C). Додати борошно і соняшникову олію (2 ст. л.), замісити тісто.
Скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.
Тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з невелике куряче яйце, укласти в змащену олією форму (2 ст. л.) і залишити на 30 хвилин.
Кульки змастити жовтком і поставити в розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин.
Пропустити часник через прес, додати соняшникову олію (2 ст. л.) і сіль (1 ч. л.) за смаком і збити. Можна додати свіжу зелень за смаком.
Пампушки вийняти з духовки і змастити часниковим соусом.
Накрити рушником і залишити на 15 хвилин.