Часникові пампушки
Кількість порцій - 12
Час приготування - 2 г

Часникові пампушки

Що може бути смачніше ароматної домашньої випічки? Хрустка апетитна скоринка, м'який повітряний м'якуш і неймовірний аромат часнику із зеленню. Ви вгадали, мова піде про часникові пампушки. Ніжні, пишні кульки тіста з часниковим соусом готуються дуже швидко. Перед ароматом цієї випічки неможливо встояти. Не секрет, що часникові пампушки – краще доповнення до червоного українського борщу зі сметанкою і скибочці домашнього сала. Однак і з іншими першими стравами ця ароматна випічка буде доречною. Тісто на пампушки має бути некрутим, м'яким на дотик, тому не переборщіть з кількістю борошна. Пампушки випікайте до золотистого кольору.

Інгредієнти

  • Борошно - 400 г.
  • Сухі дріжджі - 10 г.
  • Соняшникова олія - 6 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Вода - 250 мл.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розчинити дріжджі, цукор і сіль (1 ч. л.) в теплій воді (36-38°C). Додати борошно і соняшникову олію (2 ст. л.), замісити тісто.

  • 02

    Скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.

  • 03

    Тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з невелике куряче яйце, укласти в змащену олією форму (2 ст. л.) і залишити на 30 хвилин.

  • 04

    Кульки змастити жовтком і поставити в розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин.

  • 05

    Пропустити часник через прес, додати соняшникову олію (2 ст. л.) і сіль (1 ч. л.) за смаком і збити. Можна додати свіжу зелень за смаком.

  • 06

    Пампушки вийняти з духовки і змастити часниковим соусом.

  • 07

    Накрити рушником і залишити на 15 хвилин.