"Курка, запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами" – вже сама назва мимоволі пробуджує апетит. А який сюрприз нас очікує, коли ми на власні очі побачимо цей кулінарний шедевр і відчуємо неперевершений аромат запеченого м’яса, приправленого соком апельсину, медом, імбиром та спеціями. Така страва перетворюється в один привід - зібрати близьких за одним великим столом і насолодитися душевною компанією, порадуватись неперевершеному смаку запеченої курки з імбиром і апельсинами. Також не варто забувати, що імбир – скарбниця корисних елементів, його вживання слугує надійною профілактикою від великої кількості захворювань і є незамінним для укріплення імунітету.
Спочатку розігріти духовку до 200°С. Очистити апельсини від шкірки нарізати кружечками.
Добре просушити курку і натерти маслом з сіллю і перцем. Викласти на деко, грудинкою вниз, навколо розкласти шматочки апельсина і готувати 40 хвилин.
Змішати сік апельсина, мед, спеції і імбир. Перевернути курку грудинкою вгору і густо змастити сумішшю.
Запікати в духовці близько години, поливати соком з деко, до появи золотистої скоринки.