Куряча запіканка з броколі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Куряча запіканка з броколі

Запіканки бувають не тільки солодкими. Одна з таких - куряча запіканка з брокколі. Як відомо, курка - це джерело білка. Її корисно з'їсти навіть увечері, тому що білок не калорійний, а це має зацікавити тих, хто стежить за фігурою. До того ж брокколі дуже корисний для організму. Даремно його ігнорують багато господинь. У ньому багато вітаміну С, К; також він добре сприяє схудненню. Іншими словами, ця страва нібито створена для тих, хто збирається худнути або переживає за свою вагу. Відмінний мікс смаку та користі.

Інгредієнти

  • Курка - 1500 г.
  • Петрушка - 2 шт.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сир чеддер - 200 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Хлібні крихти - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Брокколі - 500 г.
  • Вершкове масло - 25 г.
  • Шавлія - 2 шт.
  • Рослинна олія - 4 ст. л.
  • Мелений мигдаль - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

  • 02

    Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл. курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні протягом 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.

  • 03

    Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк. Дати обсохнути.

  • 04

    Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Цибулю очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати сир, добре перемішати.

  • 05

    Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.

  • 06

    Зверху посипати сирно - хлібною сумішшю. Поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хв.