Куряче серце - дуже цінний і поживний білковий продукт, який містить мало холестерину і велику кількість фосфору, калію, магнію, заліза, цинку і міді. Засвоюється значно легше, ніж інші сорти м'яса. Тому дієтологи рекомендують вживати в їжу дітям, літнім людям, а також особам, які страждають анемією і серцево -судинними захворюваннями і тим, хто переніс тяжку хворобу або травму. Пропонуємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування курячих сердечок. Тушкуємо їх у сметані з додаванням томатної пасти. Вони виходять м'якими, соковитими, ніжними. Головне правило - сметану і томатну пасту додаємо, коли вони дійдуть до напівготовності. Подаємо як самостійне блюдо. Також добре поєднується з картопляним пюре, рисом, гречкою і макаронами.
З сердець очистити жир і судини.
Цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.
На розігріту сковороду налити соняшникову олію. Обсмажити серця протягом пари хвилин, весь час перевертаючи.
Додати цибулю, моркву, перемішати. Смажити протягом 15-20 хвилин, до м'якості сердечок і овочів.
Посолити, поперчити. Додати томатну пасту і сметану, перемішати.
Тушкувати на маленькому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.